понеділок, 4 лютого 2013 р.

Практична робота. Основні способи роботи з електронними таблицями

1. Запустіть програму Мicrosoft Excel. Уважно роздивіться нові елементи, які ви побачили у вікні цієї програми. Визначте призначення нових елементів вікна прграми.
2. Спробуйте виділити різні клітинки, окремі стовчики та рядки таблиці.
3. Створіть заготовку для електронної таблиці, над якою працюють друзі, цвівши до клітини А1 текст "Вміст рюкзака", до В1 - "Кількість предметів", а до С1 - "Вага одного предмету, кг".
4. Змініть ширину стровпців так, щоб інформація у клітинках була видна повністю. Уведіть імена хлопців, чиї рюкзаки збитатимутьмся.
5. Уведіть такі предмети та в якій кількості візьмуть хлопці в експедицію, а також зазначте у таблиці вагу коного предмета.

















6. Самостійно визначимо, скільки і яких саме предметів візьмуть Петрик, Стасик, а комп'ютеру доручимо визначити, що залишилося нести Тарасику. Для цього у клітинку F2 потрібоно занести формулу, за якою буде здійснюватись розрахунок. Треба загальну кільність предметів, що міститься у крітинці В2, та відняти від неї значення  кількості предметів, що несуть Петрик (цю інформацію беремо з клітини D2) та Стасик (а ці дані є у клітинці Е2)(запис в клітинці F2 :=В2-D2-E2.
7. Запишемо формули, за допомогою яуких розраховуємо кількість речей кожного виду, що їх несе Тарасик.
8. Визначте вагу кожного рюксака. Везультати запишіть у клітинці D13 (Для Петрика), Е13 (для Стасика), а компютеру доучіть визначити вагу рюкзака Тарасика у клітинці F13.

1 коментар:

  1. I appreciate your post. Excellent. Your blog article will be greatly enhanced by the information in this guide.
    To inform you of the latest profile I wrote for good research, I have also created a profile. Click here to view it. We have learned a lot about the profile of Click speed test by reading this profile.

    ВідповістиВидалити