середа, 17 грудня 2014 р.

Datavizcatalogue - каталог для візуалізазії даних

Datavizcatalogue - це незамінний інструмент для всіх тих, хто працює з візуалізацією даних. Проект являє собою каталог загальноприйнятих методів з докладними описами і прикладами, в яких випадках даний метод може бути застосовний найкраще.

Datavizcatalogue - це проект, створений людиною на ім'я Severino Ribecca. Спочатку цей проект був способом розвитку його власних знань про візуалізації даних, і довідковий інструмент створювався для використання в майбутніх проектах.

Однак стало зрозуміло, що такий інструмент буде корисний не тільки іншим дизайнерам, а й тим, хто працює з візуалізацією даних і стикається з нею у своїй роботі, - це і економісти, і вчені. і фахівці, які займаються статистикою.
 


Фрагмент сайту Datavizcatalogue

Хоча раніше було кілька спроб каталогізувати деякі із загальноприйнятих методів візуалізації даних, все ж не існувало єдиного сайту, який охоплює всі методи, а також допомагає у виборі правильного методу для конкретних завдань.

Severino Ribecca буде додавати нові методи візуалізації, крок за кроком, після дослідження і знаходження оптимального варіанту для певних випадків.

Кожен метод візуалізації має докладний опис, а також приклади, в яких випадках необхідно використовувати саме такий тип візуалізації, графік або діаграму.

В даний час проект Datavizcatalogue знаходиться в стадії розвитку, тому необхідно провести достатню кількість тестів. Якщо ви помітите які-небудь помилки або у вас будуть пропозиції, особливо в питанні пошуку оптимального методу візуалізації даних, ви завжди можете написати автору на сторінці проекту.

За всіма новинами і оновленнями можна стежити в twitter-акаунті проекту.

Сайт:  Datavizcatalogue

Немає коментарів:

Дописати коментар