четвер, 4 грудня 2014 р.

Нова гра про Інтернет

Сайт «Розбираємо Інтернет» розповідає про пристрій мережевого простору і про те, як себе там поводити.

Проект, спрямований на підвищення комп'ютерної грамотності школярів, підготовлений психфаком МДУ та Фондом Розвитку Інтернет за підтримки Google. Навчальні матеріали розділені на чотири модулі: технічні моменти (технічна безпека і базова технічна грамотність), робота з інформацією (створення, пошук, відбір, критична оцінка контенту), спілкування (створення, розвиток, підтримка відносин, само презентація, ідентичність, репутація), споживання (замовлення, послуги і покупки онлайн). На сайті вистачить матеріалів для проведення декількох тематичних уроків

Вчителі можуть знайти на сайті додаткові матеріали - методичний посібник і практикум для проведення занять. Крім того, на сайті є гра і тестування, за результатами якого учні нагороджуються сертифікатами Google, а найуспішніших учасників чекає почесний титул «Легенда Інтернету».


Мета проекту - допомогти дітям розібратися в тому, як працює інтернет, чим він корисний для реалізації цілей і чого варто остерігатися. Так визначають свою місію автори проекту: «Діти, як найбільш чуйна до інновацій частина суспільства, активно адаптуються до цифровому середовищі. З кожним роком зростає кількість інтернет-користувачів, а також збільшується час, який підлітки проводять в Мережі. Проте кількість не означає якість. Сьогодні «грамотність» - це не лише академічні навички читання, рахунку і листа, але і вміння використовувати Інтернет безпечно і усвідомлено. Це і є цифрова грамотність або цифрова компетентність, базові знання якої покликаний закласти наш проект».

Немає коментарів:

Дописати коментар